Τι μπορεί να ενώσει ένα κουρέα, ένα διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, ένα βιβλιοπώλη, ένα γεωργό, ένα μάνατζερ, ένα πωλητή κι έναν έμπορο σιδήρου, εκτός από το ποδόσφαιρο (που ειδικά αυτό, ΔΕΝ τους ενώνει);

Η αγάπη για την καλή μουσική και το ραδιόφωνο!

Κάπως έτσι γεννιούνται οι μικρές ωραίες ιστορίες απλών ανθρώπων και «γράφουν ιστορία οι παρέες» που λέει κι ο Νιόνιος...

Κάπως έτσι γεννήθηκε ένα web radio στο Βραχάτι Κορινθίας, το Shelter Radio.

Δεν είναι το πρώτο δεν είναι ούτε το τελευταίο, αλλά είναι μια αφορμή να μάθουμε μια ωραία ιστορία.

“Για μας πρόκειται πραγματικά για καταφύγιο» λέει ένας από τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. «Έχουμε όλοι τις δουλειές μας, τις οικογένειες και τις υποχρεώσεις μας, αλλά η μουσική και η επικοινωνία μέσω του ραδιοφώνου, είναι μια διέξοδος και μια πολιτιστική πρόταση για την τοπική κοινωνία που ζούμε. Τα ΜΜΕ αναπαράγουν εύκολα σουξεδάκια, η μουσική μοιάζει να τελειώνει σε έτοιμες playlist και για να ανακαλύψεις νέους δημιουργούς ή να θυμηθείς τους μεγάλους παλαιούς, θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου».

Με όπλο το μεράκι, την παρεϊστικη διάθεση και τον σεβασμό στη προσωπικότητα του κάθε παραγωγού, το Shelter Radio προσφέρει στον ακροατή ποιοτική μουσική από ένα ευρύ φάσμα που ξεκινά από την ροκ, την μαύρη μουσική, τους τραγουδοποιούς, την εναλλακτική ελληνική σκηνή, αλλά και τους μεγάλους δημιουργούς.

Όλα εδώ φτιάχτηκαν χωρίς κεφάλαιο – όλα πληρώνονται κυριολεκτικά με ρεφενέ. Δεν υπάρχει Καναλάρχης, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν υπάρχουν συμφέροντα – μόνο η καλώς εννοούμενη τρέλα! Tα σποτ τα γράφουν τα παιδιά των παραγωγών, τα εικαστικά και τα τεχνικά, τα ετοιμάζουν αφιλοκερδώς φίλοι, την αφισοκόλληση την κάνουν φυσικά οι ίδιοι.

Ένας υπολογιστής, ένα μικρόφωνο και μια σύνδεση στο διαδίκτυο ήταν αρκετά για να στηθεί αυτό το web radio.

Και επίσης μια πλατφόρμα ελληνική: το Radiojar, που παρέχει τη δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας όλο το 24ωρο, νόμιμα και με αυτοματισμούς που διευκολύνουν ακόμα κι έναν αρχάριο χρήστη!

Οι παραγωγοί κάνουν εκπομπές από το σπίτι τους! Πολλές φορές στον αέρα βγαίνουν ως και τα κατοικίδια τους. Συνδέονται με άλλες πόλεις και άλλες χώρες και φτιάχνουν κοινές ζωντανές εκπομπές. Όπως λένε: «Εκπέμπουμε από το Βραχάτι για όλο τον Κόσμο».

Στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσουν να φτάσει η καλή μουσική σε αυτιά που λησμόνησαν ή δεν έμαθαν ποτέ να προσέχουν τη μελωδία και τον στίχο. Θέλουν να κερδίσουν την τοπική νεολαία και να την κάνουν μέτοχο της προσπάθειας.

Θέλουν να στηρίξουν τις προσπάθειες των ανθρώπων της Κορινθίας, στον Πολιτισμό και να βοηθήσουν όπως μπορούν κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής δράσης.

«Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο σε σύγκριση με τα ζόρια που περνάμε τούτες τις δύσκολες εποχές» λέει ένας παραγωγός «αλλά πιστέψτε με, είναι σημαντικό για την ισορροπία, για την ψυχούλα μας. Είναι ένα ταξίδι που δικαιούμαστε και θέλουμε πολύ να το ζήσουμε και να το απολαύσουμε».

Το Shelter Radio δεν είναι το επαγγελματικό ραδιόφωνο που θα σε εντυπωσιάσει. Έχει λάθη, σηκώνει βελτιώσεις τεχνικές αλλά και στο πρόγραμμα του – είναι όμως ΑΛΗΘΙΝΟ, είναι «χειροποίητο» και φτιάχνει ακόμα την ομάδα του:

ίσως κι εσύ που διαβάζεις τούτες τις γραμμές να είσαι ένας μελλοντικός Shelter-αίος κι ας μη μένεις στο όμορφο Βραχάτι!

Ιστοσελίδα: www.shelter-radio.gr

Άλλοι τρόποι πρόσβασης στο σταθμό:

Tune In app (για κινητά και tablets) και μέσω της σελίδας του στο Facebook

Now playing: